کد خبر: ۶۰۳۴
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۵ ۰۹:۱۰
مواد غذایی و نحوه عرضه آن نقش مهمی در سلامت افراد دارد.در این جا مواد غذایی قابل عرضه در پایگاه های تغذیه سالم را ارائه می نمائیم

مواد غذایی و نحوه عرضه آن نقش مهمی در سلامت  افراد دارد.در این جا مواد غذایی قابل عرضه در پایگاه های تغذیه سالم را ارائه می نمائیم :


1- خشکبار ، خرما و انواع دانه ها و مغزها ( از نوع بدون نمک ) 

حشکبار (مثل توت خشک ، انجیر خشک ، انواع برگه ها , خرما ، کشمش و انواع میوه خشک ) ، انواع مغزها و دانه ها (گردو ، بادام ، بادام زمینی ، فندق ، بادام هندی ،پسته ،کنجد و مغز تخمه ها ) ، نخودچی ، برنجک ، گندم برشته شده  و ذرت بو داده که همگی بسته بندی شده و دارای برچسب بهداشتی از وزارت بهداشت باشند . 

2- شیر و فرآورد ه های آن 

انواع ماست و ماست های طعم دار و شیر پاستوریزه یا استرلیزه و به صورت بسته بندی تک نفره و از انواع کم چرب (2/5 مصرف چربی یا کمتر) .
شیر بهتر است به صورت ساده یا ساده غنی شده با ویتامین D  و کلسیم باشد . اما شیر های طعم دار مثل شیر کاکائو و شیر قهوه را نیز می توان مصرف کرد . همچنین انواع پنیر به جز پنیر خامه ای ، بستنی پاستوریزه به جز بستنی یخی مناسب هستند .

3- نوشیدنی 

دوغ بدون گاز و آب معدنی 

4- انواع میوه 

انواع میوه مثل سیب ، نارنگی و پرتقال (شسته شده و در بسته بندی یک نفره )

5- بیسکویت بدون کرم ، کیک و کلوچه 

انواع بیسکویت ، کیک و کلوچه (اعم از سنتی و صنعتی ) ، بیسکویت ترجیجا از نوع سبوس دار بدون کرم و کیک و کلوچه ترجیحا از نوع غنی شده با ریز مغذی ها مثل آهن ، روی ، ویتامین آ و تهیه شده با روغن حاوی اسید چرب با ترانس زیر 5 درصد و دارای برچسب بهداشتی از وزارت بهداشت باشد .( به تاریخ مصرف آن دقت شود. )


6- لقمه سالم 

نان و پنیر و گردو ، نان و تخم مرغ (آب پز و سفت ) ، نان و پنیر و خیار ، نان و پنیر و گوجه در بسته های تک نفره و بهداشتی ، پنیر از نوع پاستوریزه و ساده و از انواع کم چرب و کم نمک .
نکته : خیار و گوچه فرنگی باید شسته و گندزدایی شده باشد .
بهتر است از انواع نان سبوس دار مثل سنگگ و نان های حجیم و نیمه حجیم صنعتی از نوع سبوس دار و یا همراه با انواع مغزها نظیر تخم آفتابگردان ، کنچد ، تخم کدو و ... استفاده شود .


7- غذاهای پخته 

انواع آش و سوپ ، لوبیا ، عدس و حلیم (کم چرب و کم نمک) ، شله زرد ، فرنی ، شیر برنج  و سمنو (همه کم شیرین و کم چرب ) و ماکارونی 
مواد غذایی پخته باید دارای شرایط زیر باشد :
پخت به صورت روزانه 
پخت در شرایطی بهداشتی و رعایت تمام نکات بهداشتی مطابق با آئین نامه بهداشت مدارس 
رعایت تنوع و تفاوت های  فرهنگی در برنامه غذایی
مواد غذایی داغ در ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی مخصوص غذای داغ سرو شوند .
بلافاصله بعد از تهیه و پخت توزیع شوند .



منبع : nut.behdasht.gov.ir
 



نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: