کد خبر: ۶۰۰۲
تاریخ انتشار: ۲۹ شهريور ۱۳۹۵ ۱۷:۲۶
صبحانه نقش مهمی در یادگیری و حل مسائل توسط دانش‌آموزان دارد تنوع مواد غذایی از راهکارهای ترغیب فرزندان به مصرف صبحانه است.

ایسنا: صبحانه نقش مهمی در یادگیری و حل مسائل توسط دانش‌آموزان دارد تنوع مواد غذایی از راهکارهای ترغیب فرزندان به مصرف صبحانه است.


سرپرست مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به ضرورت تأمین مواد غذایی مناسب برای دانش‌آموزان به ويژه در وعده صبحانه، گفت: رشد فکری و تقویت قوای جسمی،‌ ارتباطی مستقیم با تغذیه مناسب دارد.


دکتر"آزاده نجارزاده" در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا- منطقه یزد،‌ با اشاره به نزدیک شدن زمان بازگشایی مدارس،‌ اظهار کرد: تغذیه یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار در یادگیری دانش‌آموزان محسوب مي‌شود.


وی دو نوبت غذایی صبحانه و میان وعده را اصلی‌ترین وعده‌های غذایی برای افراد مختلف به ویژه دانش‌آموزان دختر دانست و بیان کرد: متأسفانه با توجه به وجود رفتارهای غلط غذایی بین اقشار مختلف جامعه، عدم مصرف صبحانه یکی از مشکلات جدی در خانواده‌هاست.


نجارزاده با اشاره به نقش صبحانه در یادگیری و حل مسئله برای دانش‌آموزان نيز گفت: هر مرحله از رشد فکری و تقویت قوای جسمی با تغذیه همان مرحله، ارتباط مستقیم و نزدیک دارد.


تنوع مواد غذایی در صبحانه رعایت شود


سرپرست مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی ادامه داد: تنوع مواد غذایی در وعده صبحانه از جمله راهکارهای ترغیب فرزندان به مصرف صحیح و کامل صبحانه است.


این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی در مورد تنوع مواد غذایی در صبحانه نيز خاطرنشان کرد: تأمین نشاسته،‌ پروتئین و ویتامین به طور همزمان برای هر وعده صبحانه ضروری است.


این مقام مسئول ادامه داد: والدین می‌توانند برای تأمین منابع نشاسته از نان،‌ برنج، سیب‌زمینی و تخم‌مرغ آب پز استفاده کنند.


وی در مورد تأمین مواد پروتئینی برای وعده صبحانه نيز تصریح کرد: استفاده از شیر، ‌پنیر، تخم‌مرغ، گوشت،‌ برای تمام فصول سال و مصرف انواع حبوبات نظیر عدسی و آش برای فصل سرما نقش مهمی در تأمین مواد پروتینی بدن ایفا می‌کند.


متخصص تغذیه با اشاره به ضرورت مصرف انواع سبزیجات و میوه نظیر خیار،‌ گوجه، کاهو و سبزی خوردن به عنوان موثرترین راهکار تأمین ویتامین مورد نیاز بدن در وعده صبحانه دانست و خاطرنشان کرد: استفاده از انواع میوه‎ها در صبح،‌ اشتهای افراد را برای مصرف کامل وعده صبحانه بالا می‌برد.


والدین برای صبحانه دورهمی برنامه‎‌ریزی کنند


سرپرست مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی یزد در ادامه تنظیم زمان خواب و مصرف شام و گروهی غذا خوردن را از دیگر عوامل تأثیرگذار در مصرف به موقع و کامل صبحانه درافراد به ویژه در کودکان عنوان کرد و ادامه داد: والدین سعی کنند از قبل برای مصرف صبحانه دورهمی برنامه‌ریزی کنند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی برای مصرف میان وعده، گفت: انواع میوه‌های خشک و خشکبار،‌ بهترین اقلام مصرفی برای دانش‌آموزان به عنوان سوخت غذایی در میان وعده است.


متخصص تغذیه با اشاره به نقش والدین در تأمین مواد غذایی مورد نیاز برای دانش‌آموزان، افزود: والدین می‌توانند با اصلاح و اجرای رفتار غذایی مناسب، فرزندان خود را به الگوپذیری در راستای تغییر مصرف غذایی نادرست به درست کمک کنند.


معلمان صبحانه خود را با دانش‌آموزان مصرف کنند


نجارزاده معلمان را از دیگر افراد تأثیرگذار در بحث تأمین غذایی مناسب و اصلاح رفتار غذایی نادرست دانش‌آموزان دانست و بیان کرد: آگاه‌سازی معلمان و حضور و مصرف صبحانه گروهی دانش‌آموزان با حضور معلمان در مدارس نقش مهمی در تشویق و ترغیب دانش‌آموزان به مصرف مواد غذایی مقوی و لازم ایفا می‌کند.


سرپرست مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی یزد در پایان سخنان خود با اشاره به نقش تبلیغات رسانه‌ای در مورد ترویج فرهنگ مصرف مواد غذایی سالم، خاطرنشان کرد: بسترسازی تغییر رفتار غذایی جامعه ضروری است.



نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: